For nyligt kunne Feminas læsere læse artiklen “Når kroppen siger STOP” om da jeg fik stress ( i 2011). I dag skal det handle om at være stressfri i julen.

(Du kan desværre ikke længere købe bladet – men du må læse det når du besøger mig – og du kan også læse blogindlægget “sådan kom jeg videre efter stress” om hvordan jeg kom videre til dér, hvor jeg og min virksomhed er i dag. Et godt og stressfrit sted kan jeg røbe).

 
Feminaforside Femina 1 Femina 2
 
Siden bladet udkom har jeg modtaget VILDT OVERVÆLDENDE opbakning og respons og det vil jeg gerne takke jer for – både de hundredevis tilkendegivelser og kommentarer på Facebook, personligt, i mails og sågar i form af gaver. F.eks.:
 

Personlig julekalendergave giver stressfri jul

Denne fantastiske personlige julekalender med det sødeste brev og 24 små søde “opgaver”, der nu er til daglig glæde og inspiration (med tips som: “Stop op og snus vintervejret til dig i 2 minutter” og “Se dig selv i spejlet og sig til selv at du er for lækker”). TAAAAAK Lene. Du er virkelig en Enér.

Jeg modtog også en pakke til kontoret med de mest vidunderlige farvede “strimler” til at flette julestjerner af skønne Svanemor. Ihhh hvor betænksomt – og hvor jeg dog glæder mig til ENDELIG at lære denne kunst – nu er jeg ihvertfald topmotiveret!!!

Stressfri med flettede julehjerter fra Svanemor

Og Lisbeth: Hvordan kunne du vide at chokolade med lakridssmag er min favorit?? Og så behøver jeg jo ikke stresse over den hjemmelavede julekonfekt. TAAK!!!

Lakridschokoladegave giver stressfri jul?

Udover at takke for gaver og opmærksomheden vil jeg også gerne takke for 2013.
 
For mig har 2013 virkelig været året, hvor jeg genfandt styrken og lærte at stortrives i mit nye gear. Et gear jeg ikke tidligere kendte. Et gear der kontinuerligt kræver at jeg tænker, prioriterer og agerer anderledes.
 
Men et gear jeg elsker – og kan leve dejligt i. Og meget floskelagtigt ser som: En GAVE.
 
TAK til alle, der har inspireret, uddannet, trænet, sparret, hjulpet, båret over med, accepteret, lyttet, ventet, opmuntret, tilgivet, elsket….. tak til jer alle! 

Og en lille tilståelse om stressfri jul

Egentlig har jeg jo givet mig selv julefri her i december, men før du forestiller dig at jeg hver dag henter børnene tidligt for at julebage og trille konfekt, så får du lige sandheden. Den er nemlig at:
 
  • Jeg kæmper en kamp for at nå bunden af min indbakke
  • Jeg knokler for at få 3 større projekter færdige inden jul
  • Jeg har 0 gaver købt (og det har endda allerede været 1. søndag i advent – men der snød jeg og købte apps til ungerne)
  • Jeg har netop bestilt en juledekoration – og det bliver så det første julepynt hjemme hos os
  • Jeg til dato aldrig har flettet en julestjerne, bagt en julesmåkage eller lavet en juledekoration jeg kunne være bekendt at indrømme jeg selv havde lavet

Men snart…. snart er indbakken tømt, projekterne sendt afsted, gaverne købt (kæreste-juleshopping-tur til Berlin i weekenden: Weee!) og jeg vil prøve både bagning og at juledekorere – og jeg glæææder mig. For jeg VED at når min firma-to-do liste er tømt så indfinder kreativiteten sig – og derefter kommer julefreden.

Jeg KAN nemlig ikke multi-taske og jule-hygge samtidigt. Og det håber jeg heller ikke for dig at du bliver nødt til. Eller vælger at forsøge.

Jeg ønsker dig derfor en stressfri, taknemmelig og nærværende jul, hvor du IKKE lader dig stresse af alle de glansbilleder med den perfekte jul, som sociale medier uundgåeligt vil fyldes af (hvem gider også se på en kikset hjemmelavet dekoration, sure unger eller en grim skål med købesmåkager?).

Få i stedet skruet ned på forventningerne. I tide.

Få to-do listen prioriteret – måske kan du droppe eller udskyde mere end du aner.

Hold tungen lige i munden og få sat farten ned i tide (f.eks. med en øv-dag), så du kan nå at nyde julen. Inden du får set dig om er den jo ovre.

Glædelig SLOW jul – fri for stress!

Kærligst

Jannie

PS Ja jeg er tidligt ude… men det skyldes at jeg fantaserer om at holde jul uden for meget online-aktivitet. Stressfri.