Dagens ord er skrevet af Jannie Ilum Gade, indehaver og kundemagnetisk salgschef.

Hvad er så forandret nu?

(Videoen kan ses her: https://www.facebook.com/ilumgade/posts/10213630915260565).

Efter to vidunderlige måneder på den samme lille ø i Thailand er vi nu tilbage i Danmark – og tilbage i hverdagen.

Et rigtigt godt spørgsmål vi har fået ofte, er om turen så har forandret noget for os.

Måske er det for tidligt at svare på… men jeg kan da beskrive de tanker og observationer jeg gjorde og gør mig:

Derfor rejste vi:s

Vi rejste ned til den lille afsidesliggende dykker-ø, fordi vi trængte til en skøn lang pause sammen, væk fra hverdagen, så vi kunne komme helt ned i gear. Ellers er jeg ærligt talt bange for at jeg havde fået alvorlig stress igen.

Jeg må derudfra sige at rejsen lykkedes!

Vi kom virkelig til at føle at vi bare boede dernede i en lille afsidesliggende paradisboble – fuldstændigt afskåret fra alle pligter, rutiner, genstridige ukrudtsplanter, overfyldte indbakker, deadlines, rudekuverter, ForældreIntra, ringende telefoner, madpakker osv.

Hvad skete der så?

Jeg har aldrig tidligere haft så lang en periode af mit liv som denne, med uendeligt mange dage til fri afbenyttelse. I vidunderlige rammer. I solen. Med min familie (men også plads til at være alene).

Og bedst af alt: Med god samvittighed og en MASSE muligheder lige uden for døren.

Det “tvang” mig til at finde ud af hvad jeg gerne ville, hvad jeg kan lide – ja faktisk til at finde mere ud af hvem jeg er.

Var jeg mon en der:

 • motionerer mere?
 • dygtiggør mig mere?
 • leger mere?
 • læser mere?
 • laver mere mad?
 • finder en ny hobby?
 • slapper mere af?
 • skriver en bog?
 • reflekterer mere?
 • tager på eventyr?
 • begynder at lege Moder Teresa overfor nye relationer?
 • eller?

Ha ha – Jeg kan afsløre at jeg var det hele… men det væsentligste var at jeg var meget mere nærværende i det hele.

Jeg rå-nød det i fulde drag – ganske enkelt.

Tilbage i Danmark

Noget jeg har tænkt meget over er, hvor travlt jeg ofte har herhjemme – sammenlignet med Thailænderne.

Alting går så hulans stærkt.

Jeg er altid på vej videre – videre – videre!

Når jeg tænker over det, så plejede jeg gerne at være igang med flere ting samtidigt herhjemme: Dvs. være i gang med een opgave rent fysisk – men allerede være igang med den næste rent mentalt. Eksempelvis have gæster, men opdagede at jeg i tankerne kunne sidde og planlægge hvad jeg skulle nå bagefter (undskyld!). Eller sidde i ét møde med tanker, der allerede kredsede omkring det næste.

Og hvorfor skal jeg egentlig have SÅ travlt? Jo… vel har vi da større og bedre huse, flere lækre biler, ting og tøj, råd til at rejse på ferie, mere fritid osv. end mange af de Thaiér vi mødte. Men på mig virker det ikke umiddelbart til at vi bliver lykkeligere af dén grund alene (selvom jeg indrømmer at jeg savnede en del af vores ejendele).

På trods af de åbenlyse materielle forskelle virkede Thaiérne gladere end mange danskere. Mere til stede. Mere åbne. Mere interesserede. Faktisk mere tilfredse med at være lige dér i livet, hvor de var.

Og tro mig – de var ikke allesammen rige, smukke, sunde og med verdens skønneste jobs. Eksempelvis er det helt normalt at bo og arbejde i den anden ende af landet, end familien….. og højest se sine børn 2 uger om året. Måske endda kun med års mellemrum!

Det jeg håber er forandret efter vores rejse til Thailand er:

 

Noget af det jeg kommer hjem med de bedste intentioner om at arbejde på er:

 • tage mig mere tid til at dyrke mine egne hobbies og interessser (og ikke bare følge børnenes, min mands, mine kunders osv.).
 • øve mig i at koncentrere mig om een opgave af gangen. F.eks. lukke alle de programmer ned som jeg ikke sidder og arbejder i eller lade rod og ukrudt mentalt være når jeg har gæster.
 • sove mere. F.eks. som igår hvor jeg ikke følte mig udhvilet da familien tog afsted efter morgenmaden, så derfor tog jeg en morgenlur selvom jeg allerede var fuldt påklædt og klar til arbejdet (seriøst: Thaierne sover overalt!!! Selv når de sidder ved kassen i lufthavnen, så kan de godt lige have en pude med og snuppe en morfar-lur mellem ekspeditionerne. Utroligt inspirerende).
 • lave flere hverdagsaktiviteter sammen med min familie. F.eks. som igår hvor vi alle 4 tog en rygsæk på efter aftensmaden og gik ned i byen for at handle, ligesom vi plejede at gøre på Koh Tao.
 • lave flere ikke-skærm-relaterede aktiviteter sammen med familien. F.eks. gå flere ture, lave bål, spille spil, hænge ud på café med bøger og drinks osv. ligesom vi gjorde dernede.
 • følge flere spontane indskydelser. F.eks. om en kop kaffe, koncerter, udflugter osv. Disse ting har jeg i lange perioder været for træt til at tage initiativ til.
 • nyde mere. Simpelthen være mere opmærksom og mere taknemmelig over det der er. Uanset om det er  et smukt kirsebærtræ, et velsmagende dansk jordbær, nyvasket lufttørret tøj, et skønt menneske, en sød besked osv.
 • være bedre til at få sagt nej/fra. F.eks. inden en aftale kommer ind i min kalender og dermed bliver et problem at komme ud af igen. Eller til at være en del af relationer, som ikke nærer.

Men hvordan bliver de gode intentioner til virkelighed?

 

Har du nogen:
 • gode ideer?
 • opskrifter?
 • øvelser?
 • bogtitler?
 • rollemodeller?
 • erfaringer?
 • eller andet du vil dele?
På forhånd tak for ethvert bidrag til at jeg ikke får brug for SÅ lang en ferie igen lige foreløbigt ;-).

Tusind tak fordi du læste med. Håber du har lyst til at dele dine tanker, input og måske endda lignende erfaringer? Som selvstændigt er det at være mentalt ovenpå jo afgørende for hvordan forretningen udvikler sig. Uanset hvad vi ønsker, siger og tror så ER vi vores forretninger når vi sælger ydelser.

Mange hilsner

Jannie