Hvordan kan det forekomme at personer, der har taget det “sorte bælte” i salgs- & markedsføringsteknik, endnu ikke har opnået NOK kommerciel succes?

(NOK forstået som nok i deres egne øjne!)

Og hvordan kan der være SÅ mange af dem?

Hmmm et par mulige forklaringer kan være:

  • De er (i virkeligheden) bange for at få succes
  • De opsætter (ubevidst) forhindringer for sig selv
  • De føler ikke at de kan stå inde for det budskab, de har lært at de skal kommunikere (og på den måde, de har hørt at det skal gøres)
  • De føler sig ikke lige så succesfulde og kompetente, som andre de ser op til. Endnu.
  • De tænker måske at de liiige mangler et kursus mere, før de er parate..!

Der er mange mulige forklaringer. Og du er langt fra alene, hvis du følte dig ramt. Og JA DA – jeg kender det også selv.

Det der plejer at virke for mig, og for mine kunder, er:

  • At tænke tilbage på (og analysere) de resultater, jeg allerede har opnået. Overrasker mig som regel…og det hjælper mig til at få øje på hvem, jeg allerede ER rigtigt dygtig til at hjælpe. Nogen gange er jeg bare ikke begyndt at tage (nok) penge for det endnu, fordi det er så let for mig (!!!!)
  • At grave dybere ned i hvad der sker når jeg kommer til at føle mig “lille” eller “for lidt”. Dette kræver som regel en hjælpende hånd  (f.eks. sparring, coaching, terapi, meditation mm.) og kan handle om at jeg ikke er helt tro mod mine værdier, at jeg bærer rundt på nogle begrænsende overbevisninger, at jeg har fået opbygget et image jeg ikke længere kan stå inde for, at jeg har for lavt selvværd og lign.
  • At huske på at ALT salg handler om at hjælpe kunden fra A til B. Og da jeg jo selv har været ved A, og er godt på vej mod B, så ved jeg allerede meget mere end dem, der endnu er ved A. Ergo: Jeg ER klar til at hjælpe andre -og pyt med dem, der er foran på vejen til B. (Dem er det også plads til og jeg kan lære en masse genveje af dem, så jeg har endnu mere at give af, til mine egne kunder!)
  • At minde mig selv om at ALLE selvstændige prøver dette – indimellem – selv om det ikke er dén slags, der bliver råbt op om! (kan da også bedst lide at fortælle om, og dvæle ved min successer)
  • Jeg tænker: Nej jeg har ikke brug for flere kurser. Jeg har brug for at bruge det, jeg allerede ved, kan og er. Måske bare på en ny måde. I en anden rækkefølge. Nok. Rigtigt….på min måde og så jeg også selv tror på det!

Det er faktisk ligesom med yin og yang. At gøre og at være. Du kan sagtens fylde på med værktøjer til at gøre. Men du skal også være, for at kunne gøre.

Så find ud af hvad du mangler at være, i stedet for at slå dig selv oveni hovedet, med hvad du mangler at gøre!

Gør du det, og lærer du også at VÆRE, så bliver du kundemagnetisk – og får også nok kommerciel succes (hvis altså du også gør alle de ting da lærte, da du tog det sorte bælte i salg og markedsføring).

Mange hilsner

Jannie

PS Møder du nogen på din vej, der siger at de aldrig har haft det sådan, så er det min påstand at de lyver. Måske også for sig selv.