Svært at vælge mellem familie og karriere – et værdi dilemma

I dag er en dag, jeg længe har set frem til, og forberedt mig på: Jeg skal nemlig holde foredrag på Iværk & Vækst i Øksnehallen – om hvordan man får markedsføringssucces på mikrobudget.

Egentlig skulle mit foredrag have været i morgen, men dér flyver jeg til New York med fire veninder for at nyde en skøn sensommeruge. (Og jo det har faktisk noget med udfordringen at gøre).

Så derfor blev jeg programsat til i dag.

Sideløbende med at jeg har vasket og lagt ting frem til NewYorker turen, har jeg finpudset mit slideshow til i dag. Jeg har faktisk arbejdet over hver dag/aften i denne uge (hvilket ikke ligner mig).

Med familien har jeg aftalt afskedshygge i aften (da min mand også skal ud og rejse i 15 dage).

Men mit fly blev desværre aflyst og nu havde jeg 3 valgmuligheder (og nu kommer vi til dilemmaet):

A: Jeg kunne melde afbud til Iværk & Vækst, og i stedet køre hjem og tilbringe den ekstra tid med familien (og pakke det sidste i ro og mag – i stedet for i aften, når børnene sover). Bonusinfo: Min mand har fri i dag.

B: Jeg kunne springe i min bil, men det ville betyde at jeg tidligst kan være hjemme ved 22-tiden i aften. Hvis der altså ikke er forsinkelser pga. fredagstrafik eller tåge. Bonusinfo.: Jeg skal afsted til lufthavnen i Billund kl. 5:30 i morgen.

C: Jeg kunne tage toget, og ankomme SERIØST i sidste minut inden jeg skal på scenen, men til gengæld kan jeg flyve retur som planlagt, og tilbringe aftenen med min familie.

For mig er det her virkelig en værdimæssig test: For hvad er vigtigst: Familien/dig eller karrieren?

Hvad ville du have valgt i en lignende situation, og hvorfor? Bonusinfo.: Jeg valgte C, og er stadigvæk i tvivl om det var det rette (=det mest professionelle at gøre, men dét kan jeg ikke ændre nu, hvor jeg sidder i toget. Kunden er i øvrigt orienteret og fuldt forstående overfor mit valg. OG jeg kan godt kappe 10 minutter af min taletid.). Det er sådan set heller ikke denne aktuelle situation, jeg ønsker at vi kunne debattere (det ER trods alt et first-world-problem og glemt i aften), men mere denne slags situationer, hvor man må vælge mellem at være professionel eller tage hensyn til sig selv og sin families interesser og planer.

Den slags prioriteringer må vi jo deale med konstant. Uanset om vi er selvstændige. Eller har et karrierejob. Eller?

Mange hilsner

 

Jannie

værdi dilemmaet