Da jeg fornylig var en sjælden gæst i Aalborgs natteliv mødte jeg en meget interessant mand: Finn.

Imens vi stod – over en kop Pukkathe (JO JO!) – en sen nattetime og delte fif og fiduser til et bedre liv som selvstændig, fortalte han noget MEGET klogt, som jeg gerne vil dele med dig:

Da han flyttede hjemmefra fandt han hurtigt ud af at der var en hel række huslige gøremål, som ikke interesserede ham overhovedet.

Finn er anderledes skruet sammen end de fleste. I stedet for at bide tænderne sammen og tage “det sure med det søde” satte han sig ned og spekulerede over hvordan han kunne slippe af med den slags opgaver. Permanent.

Han kom frem til at eftersom rengøring, havearbejde, tøjvask, strygning mm. typisk koster mindre pr. time end han kan tjene, så var det “bare” en beslutning om at sørge for altid at tjene nok.

Så det besluttede han sig for at gøre. Altid. Han laver INTET han ikke har lyst til – men meget af det han har lyst til.

Behøver jeg sige at det går ham ganske godt?

Faktisk er det også noget jeg selv har besluttet i ILUM GADE, efter at have siddet en hel aften og ledt efter 1 kr. (en sølle lillebitte dansk enkrone!) i mit regnskab. Dér besluttede jeg at jeg ikke har råd til at beskæftige mig med opgaver, der ikke er min spidskompetence. Det koster nemlig kassen!!! Tænk hvad jeg kunne have nået at sende/besvare af e-mails, lagt af planer – eller bare ladet op til næste dag (som i virkeligheden ville være det allerbedste jeg kunne gøre!) istedet.

I dag har jeg Karen. Karen kommer en gang om ugen og henter alle fysiske bilag fra en kasse mærket “KAREN”. Alle mails med fakturaer bliver videresendt til hende – uden jeg behøver at tilføje så meget som et ord. Hun betaler alle mine regninger, skriver alle fakturaer, rykker debitorer, laver månedsregnskab, afregner moms, forudregistrerer skat osv.. Og så kommer hun een gang pr. måned til et månedsmøde med 1 stykke papir hvormed hun giver mig det fulde overblik over min virksomhed. Jeg elsker det!!!!

Derhjemme har jeg Camilla som ordner alt det med rengøring + vasketøjet og jeg er så heldig at min mand gerne vil stå for indkøb og madlavning – ellers findes der jo supermarkeder, der leverer varerne.

Jeg gætter på at du – ligesom jeg – ville ønske at du for længe siden havde gjort det samme.

Hvis du ikke allerede HAR gjort det, hvad skal så være DIT første skridt??